Quantcast
Channel: Mihai Jurca » Articole
Viewing all 194 articles
Browse latest View live

TRAVEL DESIGN. Zboruri Bucuresti – Bruxelles – Dublin – Londra – Bucuresti, 95 euro

$
0
0
traseu-94
[image name=line] Ma contraziceam in weekend cu o cunostinta pe tema biletelor de avion catre Dublin si Londra. Ca nu ai cum gasi bilete sub 150 de euro, ca e cerere mare, ca e aia, ca e ailalta. In fine ... Manat in lupta de dorinta de a demonstra contrariul, m-am pus dimineata pe "crosetat" un traseu real. Pe care l-as urma si eu daca as mai avea zile de concediu. Bucuresti - Bruxelles - Dublin- Londra - Bucuresti. La inceput de octombrie, cand vremea inca este buna. Uite ce am gasit:
  • OTP - CRL : 71 ron (16 euro)
  • CRL - DUB : 17,24 euro
  • DUB - LTN : 19,99 euro
  • LTN - OTP : 28,99 lire (41 euro)
TOTAL : 94,23 euro E drept ca e un pret in care ai numai bagaj de mana (mic in cazul Wizz Air) si nu sunt incluse transferurile de la aeroport catre oras, dar si asa, e o suma excelenta. Transferurile ar mai fi costa cam: Atentie! Nu am verificat disponibilitatea in zilele respective la transferuri! Deci se poate si cu bani putini! :) 1 octombrie 2015. Bucuresti - Bruxelles Charleroi, cu Wizz Air. In pretul de 71 RON (16 euro) este inclus numai bagajul mic de mana. traseu-94-1 3 octombrie 2015. Bruxelles Charleroi - Dublin, cu Ryanair. Se aterizeaza pe principalul si singurul aeroport din capitala Irladei. Bagajul de mana este inclus in pretul biletului. traseu-94-2 6 octombrie 2015. Dublin - Londra, tot cu Ryanair. Compania irlandeza zboara catre toate cele 3 aeroporturi low-cost din Londra (Luton, Stansted si Gatwick), iar pretul minim este acelasi - 19,99 euro, tot cu bagaj de mana inclus. traseu-94-3 10 octombrie. Londra Luton - Bucuresti, cu Wizz Air. Pretul final este de 28,99 lire (41 euro). traseu-94-4 * Foto header: Tripline Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Londra. Cum poti obtine 2 bilete de intrare la muzeu (atractie), la pret de 1

$
0
0
st-paul-londra
[image name=line] Intrarile in muzee si alte puncte de atractie turistica sunt relativ scumpe in Londra. Cand inmultesti suma afisata cu 6 - sau cat mai costa lira sterlina - iar familia e formata din 4 membri, iti dispare rapid "ranjetul" de pe fata. Suta de lire se duce scurt pe o urcare in Shard sau acces in Tower of London. Exista totusi cateva variante de economisire. Pe DaysOutGuide.co.uk este o oferta interesanta pentru cei care ajung la Londra cu trenul. Daca prezinti un bilet de tren folosit spre Londra, poti obtine 2 bilete de intrare la pretul unuia singur la peste 150 de atractii din oras. Lista completa o gasesti aici. 2-1-londra Hai sa-ti spun cum functioneaza.
  1. Intri pe site-ul DaysOutGuide.co.uk si iti alegi locul pe care vrei sa-l vizitezi.
  2. Completezi datele personale si primesti downloadezi voucherul primit pe mail (vezi exemplul de mai jos).
  3. Mergi la Londra si faci un dum cu trenul (functioneaza si daca achizitionezi un Travelcard).
  4. Te duci la muzeu cu voucherul si biletele de tren (pentru ambii vizitatori) si platiti la jumatate.
Apropo, poti downloada cate vouchere vrei, dar trebuie sa le printezi. voucher-londra Raspunsuri la mai multe intrebari legate de aceste vouchere gasesti aici.   * Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Blue Air introduce check-in-ul gratuit la aeroport, din 28 august

$
0
0
blue-air
[image name=line] Si am o veste foarte buna pentru voi. Blue Air introduce incepand cu 28 august 2015, serviciul gratuit de check-in la aeroport, indiferent de ruta pe care veti calatori. Pana acum, daca nu te inregistrai de acasa si nu tipareai boarding pass-ul, erai bun de plata in aeroport. Asta nu inseamna ca daca ai posibilitatea, nu e bine sa ti-l faci tot singur. Dai si mai putin de munca angajatilor din aeroport si economisesti si timp. In loc sa mai stai incolonat in fata desk-ului de check-in, mai bine bei o bere dupa zona de control de securitate. Cine calatoreste numai cu bagaj de mana, se poate prezenta cu boarding pass-ul direct la poarta de imbarcare, cu 60 de minute inainte de decolare. Ghiseele de check-in din Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) se deschid cu 3 ore si 30 de minute inainte de ora de decolare, pentru a fluidiza traficul si activitatea din cadrul Aeroportului Otopeni. Nu sunt ghisee dedicate pentru un singur zbor, astfel ca poti merge la oricare dintre ghiseele de check-in Blue Air.   * Foto header: Planespotters.net Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Din nou promo. 182 euro spre Lisabona, 422 euro spre Miami

$
0
0
tap-portugal-10
[image name=line] Ultima zi de vara calendaristica marcheaza inceputul unei noi perioade promotionale la TAP Portugal. Pana pe 4 septembrie se pot cumpara bilete la pret redus catre destinatiile operate de compania lusitana. Destinatiile din Portugalia beneficiaza de 10% reducere, in timp ce pentru restul biletelor se aplica un discount de 15%. Un zbor dus-intors, cu bagaje, mancare, ziare si muzica la imbarcare spre Miami, costa de la 422 de euro. Cu plecare de pe Otopeni. Spre Lisabona se poate zbura cu 182 de euro.
  • Rio de Janeiro : de la 548 euro, cu taxe incluse
  • Bogota : de la 583 euro, cu taxe incluse
  • Panama : de la 619 euro, cu taxe incluse
Si cum orice promotie are si cateva reguli de care e musai sa tii cont cand faci rezervarea, imi fac datoria si le trec in revista:
  • promotie este valabila in perioada 31 august - 4 septembrie 2015
  • perioada de calatorie pentru Portugalia : 29 septembrie - 31 martie 2016
  • perioada de calatorie pentru Maroc : 29 septembrie - 19 decembrie 2015 & 11 ianuarie - 31martie 2016
  • perioada de calatorie pentru New York, Miami si Brazilia : 1 noiembrie - 12 decembrie 2015 & 9 ianuarie - 10 martie 2016
  • perioada de calatorie pentru Columbia, Panama si Venezuela : 2 septembrie - 12 decembrie 2015 & 9 ianuarie - 10 martie 2016
  • cod discount: TAPRO0815 (dupa ce il introduci, dai NEXT si vezi reducerea pe pagina urmatoare)
Daca vrei sa te joci in sistem, cautand dupa date "libere", click pe poza de mai sus, sau mergi pe site-ul TAP Portugal. Iata si o simulare pentru Lisabona si Miami. lis-182 mia-422 * Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Promo. Tarife reduse la Air France KLM cu 40%. Amsterdam 129 euro, Paris 159 euro

$
0
0
cape-town-af
[image name=line] Daca ieri va anuntam oferta companiei nationale portugheze, iata ca replica vine rapid din partea concurentei. Incepand de astazi, Air France si KLM reduc tarifele cu pana la 40% pentru mai multe destinatii din Asia, Africa, Europa, America de Sud si de Nord, Caraibe si Oceanul Indian. Pretul unui zbor catre Asia incepe de la 499 euro, catre Africa de la 599 euro, catre America de Sud de la 649 euro, catre Caraibe si Oceanul Indian de la 499 euro, iar catre America de Nord de la 510 euro. Preturile de mai jos sunt cu taxe incluse.
  • Delhi - 534 euro
  • Cape Town - 699 euro
  • Johannesburg - 599 euro
  • Beijing, Shanghai - 499 euro
  • Kuala Lumpur - 539 euro
  • Hong Kong - 529 euro
  • Singapore - 569 euro
  • Sao Paulo - 649
  • Pointe-a-Pitre (Gaudeloupe) - 499 euro
  • Sint Marteen - 689 euro
  • Miami - 510 euro
  • New York, Boston - 554 euro
  • Toronto - 605 euro
  • Montreal - 555 euro
  • Cancun - 676 euro
  • Punta Cana - 699 euro
Daca nu vrei sa zbori departe, afla ca ai zboruri spre Amsterdam cu pret de la 129 euro si catre Paris de la 159 euro. Perioada de vanzare este pana pe 15 septembrie pentru destinatiile din Europa, America de Sud, Caraibe si Oceanul Indian, pana pe 22 septembrie pentru destinatiile din USA, Canada, Mexic, Africa si India, iar pentru Asia perioada se extinde pana pe 29 septembrie. Perioada de calatorie este pana pe 31 martie 2016 pentru India, Africa si Asia, pana pe 26 iunie 2016 pentru USA, Canada si Mexic si pana pe 30 iunie 2016 pentru America de Sud, Caraibe si Oceanul Indian. Iata si 2 simulari pentru destinatiile europene din promotie. amsterdam-129 paris-159   * Foto header: AF KLM Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Cum imi organizez o zi cand sunt in vacanta. Vizitat si somn de “frumusete”

$
0
0
somn-barca
[image name=line] Am experimentat de-a lungul timpului toate soiurile de vacante si fel si fel de moduri de a vizita si a te bucura de un loc. Majoritatea, din cale afara de obositoare. Erau zile in care ieseam la 9 dimineata din camera de hotel si ma mai intorceam seara, pe la 9-10. Frant e un cuvant prea bland pentru un biet turist, stors de puteri, care de abia daca isi mai putea scoate tenisii din picioare. Cu putina neatentie, puteam adormi imbracat. Mi s-a si intamplat de vreo 2 ori. Stii unde e paradoxul? Plecam in vacante pentru odihna si relaxare, si de multe ori ne intoarcem mai obositi decat am plecat, din cauza "galopului" la care ne autosupunem. Un fel de "daca tot am venit, hai sa vedem totul, cine stie cand ne mai intoarcem!". Din observatiile mele (care nu au nici pe departe ambitii stiintifice), sa mergi la pas o zi intreaga, nu (prea) se poate. Iesi la 9.30-10.00 din camera si revii strivit de oboseala la 6-8 seara. Ce mai faci de atunci? Ca pentru a te culca e cam devreme. TV-ul mai poate fi o solutie, dar de avarie. Plus ca intri intr-un ciclu periculos. Te culci devreme, te trezesti dupa ora Romaniei (mai ales daca esti in vacanta in Europa), ceea ce inseamna cu 1-2 ore mai devreme decat ora locala si apoi faci 13, 14 prin camera sa se faca ora de mic dejun si de iesit din nou in oras. Si o iei de la capat. Si uite asa se acumuleaza oboseala. Asadar si prin urmare. Incerc sa ies pe la 9.30 din camera, astfel incat la 10 sa fiu deja in "miezul" problemei. Este ora la care se deschid de regula magazinele, muzeele si alte puncte de interes. Plimbare pana la 13-13.30, apoi in camera la somnul de "frumusete". Chiar daca nu adormi, o ora de stat in pat este suficienta pentru reincarcarea bateriilor. Revin pe "teren" la 3-4 dupa-amiaza, astfel incat sa mai prind ceva deschis (de regula orele 18-19). Seara, o masa, un pahar de vin si ziua e perfecta. Daca esti pe distractie, poti reveni pe la 16-17 in camera, odihna si iesit seara "in oras". Stiu ca pentru multi poate parea banal acest articol, dar m-am intors de atatea ori "desirat" dintr-un city-break, pana sa gasesc un pseudoechilibru. Care oricum mai poate suporta imbunatatiri. La voi care e abordarea? :)   * Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Viza SUA. Cum se obtine viza de America. Formular, poze, taxa, interviu

$
0
0
san-diego
[image name=line] Vara aceasta am ajuns pentru prima oara in Statele Unite. Recunosc ca de vreo 3-4 ani tot tatonam aceasta posibilitate, dar de fiecare data ceva ma retinea. Din comoditate, preferam alte destinatii, pentru a nu sta sa aplic pentru viza - proces care auzisem ca se desfasoara destul de anevoios. Nimic mai fals. Aplicatia de viza am completat-o online in 30 de minute. Pozele le-am facut rapid. Taxa a fost platita online. Programarea realizata telefonic, iar la interviul de viza am stat pana in 2 ore. Discutia cu ofiterul de la ambasada a durat nici 2 minute. Hai sa o luam pas cu pas. Pentru viza turistica de SUA - adica viza de tip B2 (click pe acest link) - trebuie sa urmezi mai multi pasi. 1. In primul rand, fa-ti poze pentru viza de America. E cel mai bine sa le ai deja cand incepi sa completezi aplicatia online, pentru ca la un moment dat trebuie sa le incarci in sistem. Pozele se pot face la orice centru foto. Stiu cei de acolo care este formatul acceptat (fundal alb, fara fata acoperita, fara ochelari de soare, etc). Nu uita sa le ceri si formatul electronic (pe un stick de memorie sau pe mail), pentru ca pe acesta il incarci in aplicatia ambasadei. 2. Afla adresa/adresele la care vei locui in SUA. Daca stai la un prieten/ruda, intreaba-l unde sta cu exactitate. La fel, daca ai rezervare la hotel, iti trebuie numele si adresa hotelului. 3. Intri pe site-ul ambasadei (click pe acest link) si incepi sa completezi formularul de viza (formularul DS-160). Mare atentie, totul trebuie scris in limba engleza. Si, de asemenea, (e de la sine inteles ca) nu e bine sa minti. S-ar putea sa ti se refuze viza daca esti prins cu minciuna, si e pacat. In momentul in care ai inceput sa completezi aplicatia, vei primi un application ID - o serie de 10 caractere (cifre si litere) - care va fi numarul tau de identificare pana la finalul procesului de obtinere a vizei. Noteaza-l undeva! Daca te apuci de completat aplicatia si din varii motive te intrerupi pe parcurs, poti salva si reveni ulterior la ea pentru a o finaliza. Dar numai pe baza ID-ului pe care l-ai notat in prealabil. In aplicatie ti se cer date de identificare, studii, locuri de munca prezente si anterioare, tari in care ai calatorit, familie, compania aeriana cu care zbori (ziua si ora aterizarii) etc. Odata finalizata aplicatia, se trimite automat mai departe. 4. Plata. Aceasta se poate face tot online, dar si la o sucursala BRD. Pentru viza turistica (B2) se platesc 160 de dolari (eu am dat 656 lei). Eu am platit online si mi s-a dat un alt cod de confirmare a platii (12 cifre). 5. Printeaza confirmarea finala. Este o hartie cu un cod de bare in partea superioara, cu care va trebui sa te prezinti la ambasada in ziua interviului. 6. Urmeaza programarea la interviu (click pe link), cu aplicatia completata si dovada ca plata a fost realizata. Programarea se poate face atat online cat si telefonic. Nu mai stiu sa iti zic exact cat de rapid te pot chema la interviu, dar e o chestiune de cel mult 2 saptamani. Oricum, vei vedea si online ca se mai elibereaza date in calendar. Azi poti vedea ca prima data disponibila e 15 mai, sa zicem, iar maine sa vezi ca s-a eliberat un loc pe 7 mai. 7. Pana la interviu ar fi bine sa strangi cateva hartii care sa ateste situatia ta financiara din tara - dovada de la locul de munca, certificat de proprietate daca ai asa ceva, extras de cont bancar, etc. Sa vada oamenii de la ambasada ca nu vrei sa fugi in SUA. :P 8. Ziua interviului. Prezinta-te cu 15 minute mai devreme fata de ora programata. Ti se scaneaza hartia de la punctul 5, si astepti linistit in tarcul special amenajat in fata ambasadei. Cand esti chemat, intri inauntru. E ca la aeroport - treci prin poarta de scanare si ti se retine telefonul, pe care il vei primi inapoi la finalul interviului. Apoi ajungi la ghiseele de interviu. Primesti un bon de ordine, iar cand deasupra ghiseului a aparut numarul tau, te prezinti cu toate documentele. Ti se pun 2-3 intrebari (unde mergi, in ce scop, etc), ti se retin actele, apoi astepti sa ajungi (tot dupa bon) la interviul final. Acest interviu final se da cu un ofiter american in limba engleza, dar am observat ca vorbesc binisor domnii de acolo si romana. Deci nu e o tragedie daca nu stii engleza. Intrebarile finale si daca ramane pasaportul la ambasada, inseamna ca ai luat viza. Adresa ambasadei este cea de mai jos (in zona METRO Baneasa).

B-dul Dr. Liviu Librescu, nr. 4-6 Sector 1, Bucureşti 015118 Romania

9. Pasaportul cu viza iti este adus acasa de curierii de la TNT pentru vreo 24 de lei, sau se poate ridica personal de la sediul TNT aflat la iesirea spre Otopeni (cladirea Willbrook de pe Bucuresti - Ploiesti 172-176). In concluzie, nu e deloc complicat acest proces, numai ca iti trebuie atentie mare cand completezi formularul DS-160. Odata viza obtinuta, drumul catre America ti-e deschis. Bafta! :)   * Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

De ce imi rezerv (foarte) rar camera de hotel cu tot cu mic dejun

$
0
0
gogosi
[image name=line] Se spune ca restaurantele fac bani cu bauturile. Daca te duci la pranz, la un meniu al zilei, spre exemplu, "scapi" cu 17-22 de lei, in functie de meniul si pretentiile restaurantului. Daca mai adaugi o bautura, iar patronii de restaurante stiu ca o vei face - din obisnuita sau de rusine ca se uita chelnerul nu stiu cum la tine cand te intreaba ce bei, iar tu spui ca nimic - pretul creste cu 7-10 lei. In fine, cu tot cu un mic bacsis la final, ajungi pe la 30 de lei. Sincer va spun ca urasc mic dejunurile luate in hotelurile din Europa. Unu la mana ca nu sunt genul care sa manance pana nu mai poate, numai ca sa impinga cat mai mult spre seara masa de pranz, si eventual sa o comaseze cu cina. Doi, cafeaua e proasta aproape peste tot si ma enervez si mai mult. Plus ca mezeluri nu mananc, cascaval nici atat, deci optiunile sunt limitate. Daca acum cativa ani, in sistemele de rezervare mai toate camerele de hotel aveau mic dejunul inclus, acum, din motive financiare, preturile sunt diferite. Ca la low-cost. Platesti basic ca te sui in avion, apoi adaugi si cu ce te urci dupa tine. Fiecare extraoptiune costa. Si ajungi sa constati ca un mic dejun costa de la 10-12 euro in plus de persoana, pe zi. Se pune intrebarea - merita sa platesti aceasta suma sau nu? In principiu, la un hotel de 3 stele nu poti avea pretentii de mic dejun variat si bun in acelasi timp. Cel mult corect. Sigur, exista si exceptii, dar rare. In mod normal, esti omenit la aceste hoteluri cu o tava plina cu salamuri, parizer, cascaval, fructe, legume, marmelade, miere, cateva dulciuri, apa, sucuri, ceai si cafea. Nimic spectaculos. Pai de 10 euro nu mai bine iesi frumos din hotel si te asezi la cafeneaua din coltul strazii? La "firul ierbii"? Sa simti pulsul strazii. Italienii care se opresc la un croissant si un espresso in drum spre job, grecii care stau tolaniti la terase de la 9 dimineata sau in fata unui sandwich cu bagheta d'aia crocanta cu jamon in interior si un caffe latte in Passeig de Gracia din Barcelona? Zic si eu, nu dau cu parul. clatita Ce te faci daca stai o saptamana intr-un hotel? In prima vei gusta din toate, in a doua te concentrezi pe 2-3 chestii, apoi te vei satura numai din priviri. Ca e normal. Nu poti manca acelasi lucru zile la rand. La 4 stele, in special la hotelurile din marile lanturi internationale, situatia se schimba. Cele mai bune mic-dejunuri le-am luat la Radisson. Mancarea era atat de variata incat puteai sa stai 5 zile in hotel, ca nu repetai meniul. In Spania este mancare foarte buna, dar depinde de ce mana ai in alegerea hotelului. In Italia am plecat mereu dezamagit de la masa. Desi italienii au una dintre cele mai bune bucatarii europene, micul dejun este sarac in multe locuri. Nu mai fac alte incercari. In Franta la fel. Tarile nordice prezinta mic dejunuri bogate, de multe ori incluse in pretul camerei, dar mancarea este dulce. Au suedezii enspe mii de icre, paste de peste, hering marinat, etc, dar care au o tona de zahar adaugat. Iar in tarile in care porcul e la putere (Germania, Cehia, Austria, Europa de Est) se merge de regula pe cantitate. Daca vrei spectacol dimineata in farfurie, alege hotelurile boutique, "hipsteresti" cum le mai spun eu. Acolo e altceva. Multe dintre ele au bucatari angajati care lucreaza mereu la imbunatatirea meniului. Top 3-ul meu personal, nu neaparat in aceasta ordine: Lista cu cele proaste nu o mai fac, ca s-ar bate multe pentru podium. Mai ales hoteluri din Cehia si Italia. Voi, de unde aveti cele mai faine amintiri in materie de mic dejun? Tara sau orasul. :)   * Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Promotie flyDubai. Dubai 273 euro, India 331 euro, Sri Lanka 408 euro, Maldive 463 euro

$
0
0
fly-dubai
[image name=line]
Toamna a venit, promotiile se inmultesc. Astazi e randul celor de la flyDubai. Pana pe 20 septemrie se pot cumpara bilete cu pret redus 30%, catre urmatoarele destinatii.
  • Bucuresti - Dubai, 273 euro
  • Bucuresti - Mumbai, 331 euro
  • Bucuresti - Delhi, 366 euro
  • Bucuresti - Sri Lanka, 408 euro
  • Bucuresti - Maldive, 463 euro
Biletele pot fi rezervate pana duminica 20 septembrie (ora 12.00), iar perioada calatoriei trebuie sa fie intre 1 octombrie 2015 si 30 iunie 2016. Pe toate zborurile ai inclus in pretul afisat un bagaj de mana de 7 kilograme si o valiza de cala care nu trebuie sa depasesasca 20 de kilograme. Din pacate nu am timp sa fac si niste simulari. Merge cam greu site-ul. Bafta!   * Foto header: © Turbo83 | Dreamstime.com - Flydubai Boeing 737 Photo Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Wizz Air anunta zboruri directe din Bucuresti catre Hamburg si Glasgow

$
0
0
new-wizz-air
[image name=line]
Wizz Air a anuntat noul orar de zbor pentru vara anului 2016. Cel mai fain aspect din comunicat e ca vom avea 3 rute noi. Doua sunt cu plecare din Bucuresti, una cu plecare din Cluj-Napoca. Biletele se pot rezerva deja pe Wizzair.com.
  • Bucuresti - Hamburg Lubeck / luni si vineri / din 20 mai 2016 / preturi de la 129 RON/segment
  • Bucuresti - Glasgow / marti si sambata / din 21 mai 2016 / preturi de la 179 RON/segment
  • Cluj-Napoca - Munchen Memmingen / luni si vineri / din 28 martie 2016 / preturi de la 129 RON/segment
Wizz Air anunta, de asemenea, cresterea frecventei pentru unele dintre rutele deja existente, cum ar fi Bucuresti si Timisoara spre Londra Luton sau Cluj-Napoca spre Nuremberg, dar si altele. wizz-vara-2016 * Foto header: Wizz Air Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Sunt nominalizat la INTEL Online Personality of The Year. Adica pot lua premiu!

$
0
0
poza-mihai-jurca-blog
[image name=line]
Cu fata asta, cu blogul pe care te afli, dar mai ales cu (extrem de) multa munca, am ajuns sa fiu nominalizat la titlul INTEL Online Personality of The Year, din cadrul Webstock 2015 - cea mai mare conferinta de social media de la noi din tara. Ma si imaginez cu statueta in mana, multumindu-le celor care au avut incredere in mine, parintilor care m-au crescut, prietenei care ma suporta, cainelui de la scara blocului care ma asteapta sa-i mai aduc si lui cate ceva ca prea l-am neglijat in ultimele zile, etc, etc. Dar sunt cel mult in minunatul cartier Tei, cu o cana cu ceai in mana, incercand sa-mi fac curaj sa o iau prin ploaie catre serviciu. Probabil ca nu voi castiga acest titlu. Ma simt ca Liechtenstein-ul calificat la Campionatul European de Fotbal, alaturi de echipe precum Germania, Italia, Olanda, Franta sau Spania. A se citi Adi Hadean, Chinezu, Cabral, Petreanu sau Lucian Mandruta. Dar sunt din cale afara de mandru. Acum 2 ani si jumatate, cand am inceput sa scriu pe mihaijurca.ro, habar nu aveam ce e ala Wordpress si cum se promoveaza un articol. Si, incet-incet, pe bajbaiala, am creionat un proiect util - imi place mie sa cred - pentru voi toti. Daca doriti sa ma votati, simplu click pe banner-ul de mai jos, introduceti numele si adresa de e-mail, apoi veti primi un link. Click pe link si ma gasiti acolo in lista. Bifati si votati! Daca NU doriti sa ma votati, click tot pe banner-ul de mai jos, introduceti numele si adresa de e-mail, apoi veti primi un link. Click pe link si alegeti pe altcineva din lista. Bifati si votati! Multam fain si sa iasa soarele mai repede! :) intel_300_300 * Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Unde mergi mai intai, Roma sau Milano? Comparatie intre cele doua orase

$
0
0
roma-vatican
[image name=line]
In Europa sunt doar cateva tari la fel de ofertante ca Italia, in materie de turism. In nord, italienii sunt croiti mai occidental. Sunt mai eleganti, mai rigurosi, mai nemti intr-un cuvant. Cu cat te duci inspre sudul cizmei, atitudinea lor e mai lejera, mai expansiva. Nu stiu de ce, dar de-a lungul timpului mi s-a intiparit in cap o idee. Ca oamenii de la munte, sau din zonele reci ale Europei sunt mai aplicati, mai seriosi, mai bogati, in timp ce "sudistii" traiesc un pic si la voia intamplarii, nu exceleaza la capitolul harnicie, sunt mai "artisti". Una e sa ai 4-5 luni de iarna pe an, pentru care trebuie sa te pregatesti temeinic, alta e sa te plangi ca ti s-a racut cafeaua de la cele 17 grade de afara, inregistrate la mijloc de ianuarie. Dar hai sa trecem la comparatia Roma vs. Milano. Sunt doua orase diferite. Daca vreau sa ma relaxez total, sa nu stau prin muzee si alte obiective turistice, aleg cu siguranta Milano. E un oras mai mic decat Roma, nu ai prea multe locuri de bifat si, in plus, poti face si cumparaturi de calitate - si nu ma refer aici numai la brandurile cu brizbrizuri. Roma e un muzeu in aer liber. Oriunde te intorci e un perete roman, o piata. Daca ajungi pentru prima oara la Roma, s-ar putea sa cam alergi intre Colosseum, Pantheon, Vatican si pietele de renume din capitala Italiei. Tentatia e mare, timpul scurt.   Cum ajungi la Roma si Milano Evident ca avionul e cea mai simpla si comoda modalitate. Ai, slava Domnului, de unde alege. Blue Air, Wizz Air, TAROM si AlItalia au curse directe catre cele doua aeroporturi Ciampino si Fiumicino din Roma si catre aeroporturile din Milano. Din toamna intra si Ryanair pe aceasta relatie. O cursa din Bucuresti catre Milano Bergamo incepe de pe la 40 de euro - daca nu e sezon turistic (Wizz Air). In schimb, la Ryanair gasesti bilete si cu 30 de euro spre Roma. Sunt preturi cu bagaj de mana (de cel mult 10 kg, in functie de fiecare companie). Transferul de la aeroport catre oras costa in medie 5 euro cu autobuzul. roma-23   Cazare si mancare Hotelurile nu sunt stralucite in Italia. La 4 stele esti ca la 3 in tari mai rasarite, micul dejun e format de cele mai multe ori din cateva tipuri de parizer italienesc, salamuri si patiserie. Sub 70-80 de euro gasesti foarte greu o camera decenta, atat la Roma cat si la Milano. Mancarea, ca asta intereseaza! La Milano, in nord, bucataria este diferita fata de cea romana. Accentul cade mai mult pe carnuri - vita, carnati. Se simte ca sunt "gard in gard" cu Elvetia si au o clima mai neprietenoasa. Pastele si pizza le vei regasi in mai toate (ca sa nu zic in toate) tratoriile din Roma. Mancarea si bautura sunt mai scumpe la Milano. pizza-roma   Petrecerea timpului liber Va spuneam ca Milano e un oras mai putin inzestrat din punct de vedere turistic. Daca intrebi pe cineva care n-a ajuns niciodata acolo, in afara de Duomo di Milano si Galleria Vittorio Emanuele II, nu stie sa-ti spuna alt obiectiv. La Roma iti trebuie o coala A4 ca sa insirui toate obiectivele care se cer vizitate. Si sa nu scrii labartat. :P Milano e mai de bon ton. E locul unde te duci imbracat frumos, intri intr-un magazin cu pafumuri de foarte buna calitate, te opresti la o cafeluta si la ceva dulce, te plimbi printr-un parc sau admiri lucrarile dintr-o galerie de arta. La Roma simti istoria, fiecare loc avand propria poveste tesuta acum sute bune de ani. Atmosfera este mai apropiata de ce inseamna adevarata Italie. dom-milano La capitolul imprejurimi, Milano este net superior capitalei Roma. Din Milano ajungi foarte usor la Lacul Como, Parma, Genova si chiar in Elvetia. Aaaa, sa nu uit! Vremea. Clar e mai buna la Roma. In capitala Italiei poti merge fara probleme si in zilele de iarna. La Milano e cam ca la Bucuresti iarna. Dupa jumatatea lunii noiembrie, totul tine de noroc. Norocul turistului. In concluzie, as alege Milano pentru un city break de relaxare totala si Roma pentru vizitat. Bugetul de calatorie trebuie sa fie cu 20-30% mai mare la Milano. Bafta! * Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

O dupa-amiaza in Santa Barbara. Locul asta e chiar ca in filme

$
0
0
santa-barbara
[image name=line]
Din Los Angeles pana in Santa Barbara sunt aproximativ 150-160 de kilometri. Soseaua urmareste linia tarmului o buna bucata de timp. Este faimoasa austostrada PCH - Pacific Coast Highway. Dintre toate plajele vizitate in zona L.A.-ului mi s-a parut cea mai eleganta. Daca in Santa Monica impresia era de mic balci, afla ca in Santa Barbara lucrurile stau diferit. Lume de mai buna calitate si tinerii pe care ii vezi in filme jucand volei, alergand sau pur si simplu la plimbare cu catelul. Acum sa nu va imaginati ca o fi vreo Ibiza, daca ne luam dupa media de varsta. O parte din orasul Santa Barbara e suita pe un deal. Sunt case de oameni cu stare - actori, avocati, doctori, antreprenori. Chiar ne spunea prietena noastra stabilita in SUA ca nu gasesti nimic de cumparat sub milionul de dolari. Te poti plimba in voie cu masina, admiri una alta, dar, intr-un final, tot catre plaja te trage ata. Plaja care e amenajata dupa tiparul californian - sosea cu palmieri de o parte si cealalta a drumului, alee pietonala, o plaja lata cu nisip fin si apa oceanului. In mijlocul povestii e faimosul Stearns Wharf - pier-ul din Santa Barbara. Pentru cei care nu stiu, pier-ul este un ponton de lemn suspendat pe piloni care intra adanc in apele oceanului. Cand a fost terminat, in 1872, era cel mai lung pier intre Los Angeles si San Francisco. Astazi este un loc de promenada, in care se gasesc restaurante, mici tejghele cu inghetata, floricele, magazine de suveniruri, etc. Cum te uiti dinspre plaja catre pier, pe mana dreapta, este marina - portul de mici yacht-uri si veliere. Jucarii pentru oamenii mari cu dare de mana. Iar pe latura dreapta a marinei sunt cateva restaurante senzationale. De fapt recunosc, am scris acest articol mai mult ca sa va povestesc despre Brophy Bros. Un restaurant cu fructe de mare, mese lungi unde se mananca la comun si priveliste catre port. Niciodata nu gasesti masa libera acolo ne spunea Vio, gazda noastra. Fructele de mare sunt aruncate de bucatar chiar in fata ta in "valtoarea evenimentelor" (a se citi tigai cu ulei incins). O portie de calamari cu cartofi prajiti (nelipsiti din meniurile americane) salata coleslaw si sosuri, una de creveti tot cu cartofi si salata, plus un platou cu scoici Saint Jacques, creveti si alte vietati marine, udate cu bere pentru mine si sucuri pentru fete, 60 de dolari! Cu tot cu 20% bacsis. Ca deh, asa e in California. Dupa o asa masa copioasa, drumul de intoarcere parca nu se mai termina. santa-barbara-1 santa-barbara-2 santa-barbara-3 santa-barbara-4 santa-barbara-5 santa-barbara-6 santa-barbara-7 santa-barbara-8 santa-barbara-9 santa-barbara-10 santa-barbara-11 santa-barbara-12 santa-barbara-13 santa-barbara-14 santa-barbara-15 santa-barbara-16 santa-barbara-17 santa-barbara-18 santa-barbara-19   * Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Minivacanta de 1 Decembrie. 4 bilete de avion sub 100 de euro

$
0
0
barca
[image name=line]
Anul acesta, Ziua Nationala a Romaniei este intr-o zi de marti (1 Decembrie). Vestea buna e ca si ziua dinainte, 30 noiembrie, este de asemenea libera, fiind sarbatorit Sf. Andrei. Asta inseamna 4 zile legate de vacanta, asadar un weekend prelungit. Am aruncat o privire prin sistemele de rezervare si am gasit cateva bilete de avion sub 100 de euro. Toate sunt la companii low-cost, Wizz Air si Ryanair. Si am luat in calcul numai destinatiile cu clima placuta in acea perioada, desi pentru Milano am oarescare indoieli. 1. Bucuresti - Bari, Wizz Air, 258 lei (58 euro). Pretul include numai bagajul mic de mana. Plecarea este vineri la pranz, iar returul este luni. Vezi aici cat costa cazarea in Bari. 2. Bucuresti - Milano Bergamo, Ryanair, 39 euro. Tot cu bagaj de mana inclus. Vezi aici cat costa cazarea in Milano. 3. Bucuresti - Catania, Wizz Air, 398 lei (90 euro). Pretul include numai bagajul mic de mana. Vezi aici cat costa cazarea in Catania. 4. Bucuresti - Roma, Ryanair, 97 euro. Bagaj de mana inclus. Plecare sambata dimineata, retur miercuri la prima ora. Vezi aici cat costa cazarea la Roma. bari-258 milano-39 catania-378 roma-97 * Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!
Viewing all 194 articles
Browse latest View live